DEGUSTAČNÍ VEČEŘE

seznam degustovaných vín

Degustační menu:
Marinované mušle Sv. Jakuba, kaviár, salicornia, citron, ředkev
+
Savennieres Coulee de Serrant 2001, Nicolas Joly, Loira, Francie
-------------------------------------------------------------------------
Ryba Sv. Petra, ananas, artyčok
+
Langhe Bricco Rovella (Sauvignon Blanc) 1998, Parusso, Piemonte, Itálie
-------------------------------------------------------------------------
Holub, řepa, růžičková kapusta, batátové puré, balsamico
+
Pommard Grand Clos des Epenots 1er Cru 1999, de Courcel, Burgundsko, Francie
-------------------------------------------------------------------------
Dančí hřbet, kaštan, černá kapusta, sezónní houba, sušený šípek
+
Brunello di Montalcino 1999, Lisini, Toskánsko, Itálie
-------------------------------------------------------------------------
Jablka, bílá čokoláda s červeným pepřem, listové těsto, skořice
+
Riesling EG St. Nikolaus 2004, Kunz, Rheingau, Německo

zhodnocení degustace

Celá akce se i díky úžasnému přístupu celého personálu restaurace Grand Cru perfektně podařila. Vítězem párování byl dezert (listové těsto, jablka, bílá čokoláda, červený pepř) se suchým ryzlinkem z Rheingau. Dokonalé snoubení sladké čokolády s výrazným pepřem a mohutného suchého ryzlinku, který celou chuť krásně zakulatil a osvěžil - i suché víno může vhodně doplnit dezert. Velmi oceňovaným snoubením byl i první chod - mušle Sv. Jakuba a Savenniers i chod druhý - ryba na ananasu a barikový Sauvignon. Obě kombinace stály na svěžesti jídla a mohutnosti a výraznosti vína.

foto
datum konání
16. 10. 2019
čas
18:30
délka
3 h
Místo konání
Grand Cru
kapacita osob:
26
cena na osobu
4 900,- Kč
Pětichodové menu s párováním archivních vín
© Rare Wine 2024 / all rights reserved
Design, koncepce, výroba: HMS design

Prohlašuji, že jsem starší 18-ti let a jsem si vědom, že tyto stránky obsahují informace o alkoholických nápojích.

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek.
Více informací v zásadách zpracování osobních údajů.